Практика в КЗШ №119 День 15

 

09.10.2020

Дев'ятого жовтня вранці мій 10-А чекала чудесна виховна година!
Наша КЗШ №119 приєдналася до щорічної рекламно-просвітницької кампанії "Життя яскраве без тютюну, алкоголю, наркотиків". Тому з класним керівником ми теж вирішили підтримати кампанію і провести відповідний виховний захід.

Тема: Життя яскраве без алкоголю, тютюну і наркотиків!

Мета: формувати негативне ставлення до алкоголю, тютюну і наркотиків; виховувати відповідальність, чесність, доброзичливість, повагу до свого здоров’я і здоров’я оточуючих; розвивати позитивне ставлення до життя, вміння ділиться своєю думкою.

Місце проведення: класна кімната

Форма проведення: тренінг

Обладнання і оформлення: роздруковані плакати, надруковані плюс і мінус, дошка для кульок, паперові кульки для кожного учня.

На початку виховної години я налаштувала учнів на роботу, повідомивши їм правила проведення тренінгу: 

§  Сьогодні всі приймають участь!

§  Всі учасники рівні!

§  Те, про що буде сьогодні іти мова, повинно залишитись у вашому серці і застосовано в житті!

Далі ми коротко обговорили наскільки є актуальною обрана тема. Після чого я звернула увагу учнів на дошку, на якій були зображені плакати щодо паління, вживання алкоголю і наркотиків. Учням було запропоновано поділитися своїми думками щодо фактів і міфіф на плакатах.



Після чого учням було запропоновано виходити до дошки і під великим плюсом і мінусом записати відповідно переваги хдорового способу життя і недоліки шкідливих звичок. Коли учні зупинялись, я допомагала їм.







Тепер кожен учень отримав паперову кульку. Завданням було написати переваги здорового способу життя, які стосуються конкретно кожно учня і близькі йому. учні підписали свої кульки та заповнили їх. Після чого кожен виходив до дошки і говорив про свій головний плюс здорового свособу життя. Також учні ділилися, якими справами можна замінити шкідливі звички. Серед них було: вивчення іншої мови, катання на велосипеді, читання книжок. 



Наприкінці тренінгу ми зробили гарні фото і підвели підсумок. Звернувши увагу учнів на дошку з різнокольоровими кульками, я сказала: "Подивіться, яке кольорове і яскраве в нас вийшло життя без шкідливих звичок! Пам’ятайте про жахливі наслідки кожної спаленої цигарки, кожної склянки алкоголю і будь-якого, навіть легкого, наркотику! За допомогою улюблених занять та досягнення найбажаніших мрій робіть своє життя яскравим і кольоровим без алкоголю, тютюну і наркотиків!"





Немає коментарів:

Дописати коментар