Практика в КЗШ №119 День 19

 

16.10.2020

Це був дуже довгоочікуваний день для учнів! Останній день перед канікулами. За планом роботи нам необхідно було провести інструктаж перед канікулами. 


Тема:
Правила поведінки під час канікул

Мета: ознайомити учнів з основними правилами поведінки під час канікул; розглянути різні сфери застосування цих правил; вчити учнів не потрапляти у неприємні ситуації на канікулах.

Форма проведення:  практичне заняття

Для проведення заходу була вибрана форма практичного заняття. Така форма повинна була дати учням не лише теоретичні знання, а й забезпечити їх здобуванням практичних навичок безпечної поведінки на канікулах.

Щоб налаштувати учнів на плідну роботу і мотивувати їх на активну пізнавальну діяльність, учні прослухали відомості про декілька нещодавніх нещасних випадків з їх однолітками.

Задля вивчення основних правил поведінки на дошці були розташовані ілюстрації і учні повинні були самостійно згадувати правило, пов’язане з даною картинкою. Таким чином було активоване логічне мислення учнів. Картинки зображували правила дорожнього руху, протиепідемічні заходи, профілактику правопорушень та вживанні алкоголю, тютюну і наркотиків.

Задля закріплення здобутих знань учням було надано слово для обговорення небезпечних ситуацій, що можуть трапитися вдома. Було розіграно декілька ситуацій і учні вирішували їх. Серед них: пожежа в квартирі, удар струмом, напад неадекватної молоді.  Під час заходу і словесними, і практичними методами було забезпечено досягання мети заняття.  В учнях було поповнено скарбничку теоретичних знань і забезпечено формування практичних навичок і умінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар